Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Cluj

Înapoi

MEDICI REZIDENŢI  -  LEGISLAȚIE

 

  • ORDIN   Nr. 1141/1386 din 28 iunie 2007 - privind modul de efectuare a pregătirii prin rezidenţiat în specialităţile prevăzute de Nomenclatorul specialităţilor medicale, medico-dentare şi farmaceutice pentru reţeaua de asistenţă medicală
  • ORDIN   Nr. 167 din 13 februarie 2014 - pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor art.18 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.103/2013 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice


Joi, 12 martie 2015

ANUNȚ IMPORTANT PENTRU REZIDENȚI/MEDICI SPECIALISTI DIN A 2-A SPECIALITATE

    Vă aducem la cunoștință prevederile Ordinului MS/MECS nr. 101/3180/06.02.2015 pentru completarea Ordinului MSP/MECT nr. 1141/1386/2007 privind modul de efectuare a pregătirii prin rezidenţiat în specialităţile prevăzute de Nomenclatorul specialităţilor medicale, medico-dentare şi farmaceutice

    Pentru punerea in aplicare a acestui ordin este necesara o perioada de timp in vederea organizarii structurilor din institutiile implicate.

    In perioada urmatoare repartitia pe module de pregatire pe unitati sanitare acreditate/ sectii clinice se va face tot la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Cluj, Biroul Resurse Umane, str.Constanta nr.5 etaj 1, cam.107, conform curriculelor de pregatire pe specialitati si a modulelelor de rotare in stagii,  intocmite de Prorectoratul pentru Rezidenţiat şi Cursuri Postuniversitare al  Universitatii de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca.

    Inainte de inceperea modului urmator de pregatire toti rezidentii/medicii specialisti au obligatia sa se prezinte la Biroul Resurse Umane din cadrul Directiei de Sanatate Publica a Judetului Cluj cu carnetul de rezident completat la zi (nota, semnatura, parafa, stampila sectie clinica/disciplina, data examen). Rezidentii/specialistii care nu si-au primit carnetul de rezident din motive justificative se vor prezenta pentru a primi repartitia in modulul de pregatire cu cartea de identitate.


Întrerupere rezidenţiat

    ORDIN   Nr. 1141/1386 din 28 iunie 2007 - privind modul de efectuare a pregătirii prin rezidenţiat în specialităţile prevăzute de Nomenclatorul specialităţilor medicale, medico-dentare şi farmaceutice pentru reţeaua de asistenţă medicală


EMITENT:
MINISTERUL SĂNĂTĂŢII PUBLICE - Nr. 1.141
MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII ŞI TINERETULUI - Nr. 1.386
PUBLICAT  ÎN: MONITORUL OFICIAL  NR. 671 din  1 octombrie 2007
 
 ART. 17
    (1) Rezidenţiatul se poate întrerupe din următoarele motive: participarea la forme de pregătire în afara României, însoţirea soţului/soţiei în misiune oficială sau la studii în străinătate, concediu de boală, concediu de maternitate, concediu pentru îngrijirea copilului până la doi ani şi altele, potrivit legii.
    (2) Întreruperile de rezidenţiat, cu excepţia stagiilor de pregătire efectuate în afara României şi recunoscute, duc la prelungirea rezidenţiatului cu perioada respectivă.
    (3) Întreruperea nejustificată a rezidenţiatului pe o perioadă mai mare de 6 luni atrage măsura încetării calităţii de rezident.


ÎNAPOI LA ÎNCEPUTUL PAGINII

acasă

© 2009 Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Cluj