DIRECŢIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ A JUDEŢULUI CLUJ
Cluj-Napoca, 400158, Str. Constanţa nr. 5, etaj I; Telefon: 0264-433-645; Fax: 0264-530-388
Web: ; E-mail: dspj.cluj@dspcluj.ro; dspj.cluj@wawenet.ro
COMPARTIMENT DE CONTROL ÎN SĂNĂTATEA PUBLICĂ
Tel. 0264-532-411; 0264-532-613; Fax: 0264-532-411

 Cluj-Napoca, vineri, 10 aprilie 2009
Comunicat de presă:Atenţionarea cetăţenilor cu privire la posibilele riscuri la adresa sănătăţii publiceAvând în vedere apropierea Sărbătorilor Pascale, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Cluj atenţionează cetăţenii cu privire la posibilele riscuri la adresa sănătăţii publice.

Produsele alimentare specifice Sărbătorilor Pascale (carne de miel şi preparate, ouă, lactate şi brânzeturi, vopsele de ouă, produse de patiserie şi cofetărie), şi nu numai acestea, trebuie să fie achiziţionaze numai din surse autorizate sanitar şi sanitar-veterinar.

Desfacerea lor către consumatori se permite numai în spaţii amenajate corespunzător, autorizate saniatr, dotate cu spaţii frig pentru produsele perisabile ( ouă, brânzeturi şi lactate, carne şi preparate din carne, produse de cofetărie). În momentul achiziţiei produselor alimentare, cetăţenii trebuie să verifice aspectul organoleptic, în cazul celor ambalate prezenţa etichetelor cu elemente de identificare a producătorului, ambalatorului, ingredientele, termenul de valabilitate.

Ouăle trebuie să aibă coaja şi membrana normale, intacte şi curate, termenul de valabilitate trebuie să fie ştampilat pe coajă ; în cazul ouălor amabalate, şi ambalajul trebuie să aibă marcat termenul de valabilitate. Ouăle trebuie păstrate până la desfacere sau consum în locuri curate, uscate, la temperaturi între 0°C şi +14°C, ferite de razele solare directe.

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale personalul Compartimentului de Control în Sănătate Publică va desfăşura acţiuni de control tematic în unităţile de comercializare a alimentelor, de alimentaţie publică şi de producţie alimentară.

Reclamaţiile şi sesizările cetăţenilor , primite la telefonul 0264-433645, vor fi soluţionate prompt.DIRECTOR EXECUTIV

Dr. Dorina DUMA

DIRECTOR EXECUTIV ADJUNCT

Dr. Alexandrina DADARLAT